Mitä metsänhoito vaatii talvella?

Täällä meidän blogissa me vastataan kanssakulkijoiden mietintöihin siitä, mitä minäkin vuodenaikana siellä metsässä pitäisi tehdä. Tässä oikotienä lyhyt lista, mitä metsänhoitoon kuuluu talvella:

  • Sinä: voit tehdä metsäveroilmoituksen ja halutessasi nauttia takkatulen lämmöstä
  • Me: haetaan sinulle metsänhoidon tukea ja hoidetaan kaikki muut mahdolliset valmistelut, että päästään keväällä hoitamaan metsää sitten, kun lumet ovat sulaneet

LUMIEN AIKAAN TALVI ON METSÄNHOIDON RAUHALLISINTA AIKAA – SILLOIN SUUNNITELLAAN METSÄNHOITOA JA TEHDÄÄN METSÄVEROILMOITUS

Talvi on metsänhoidon rauhallisinta aikaa silloin, kun maassa on lumet. Silloin metsässä ei tehdä hommia. Niinpä luminen aika on parasta aikaa valmistella tulevia metsänhoidon toimenpiteitä. Metsänomistajalle tämä tarkoittaa metsäveroilmoituksen tekemistä. Muuten talvella kannattaa nauttia polttopuista takkatulen tai saunan merkeissä ja antaa ammattilaisten hoitaa muut järjestelyt.

Hae metsänhoidon tukea tai anna meidän tehdä se puolestasi

Kaikki muut valmistelut voit jättää huoletta meidän käsiimme. Haemme puolestasi tukea metsäsi hoitoon, että pääsemme keväällä aloittamaan työt hyvissä ajoin. Varmistamme myös, että kaikki tarvittavat valmistelut saadaan talven aikana pakettiin, jotta voimme aloittaa hommat heti keväällä.

Talvi on paras aika kaataa pihapuut

Vaikka metsässä talvi on hiljainen, pihamailla tapahtuu. Talvi on paras aika kaataa pihapuut. Talvella puut ovat lepotilassa, jolloin niissä on myös vähiten kosteutta. Kuivat puut ovat kevyempiä kaataa ja käsitellä, mikä tekee työstä sujuvampaa ja turvallisempaa. Koska talvella puita ei tarvitse kaataa rasiin, ne voidaan hakata polttopuiksi saman tien. Puiden lehdettömyys parantaa myös näkyvyyttä ja nopeuttaa työntekoa. Lisäksi kun puunkaato tehdään talvella lumien aikaan, kaatuvat puut eivät vahingoita nurmikkoa.

Lumien sulettua metsässä alkavat taimikonperkaukset ja hakkuiden ennakkoraivaukset

Silloin kun lunta ei ole maassa, metsässä voidaan tehdä myös taimikonperkauksia ja hakkuiden ennakkoraivauksia. Taimikon perkauksia tehdään silloin, kun muut puut kilpailevat taimien kanssa ravinteista ja ovat niille uhaksi. 

METSÄNHOITOA KUULUU AJATELLA MUUTAMA KUUKAUSI ETEENPÄIN

Metsänhoito palkitsee omistajan, kun se tehdään oikeaan aikaan. Teimme aikaisemmin pätevän koosteen metsänhoidon vuosikellosta, mihin listasimme vuodenaikojen mukaan, mitä metsänhoidon toimenpiteitä metsässä tehdään milloinkin. Metsänhoidon vuosikelloa pitää lukea ainakin kolme kuukautta eteenpäin, jotta ollaan ajan hermoilla. 

VOIMMEKO OLLA AVUKSI?

Tarjoamme priimaa palvelua metsänhoitoon, puunkorjuuseen ja puunpoistoon koko Keski-Suomen alueella. Lue muiden kokemuksia meistä, tutustu palveluihin tai ota meihin suoraa yhteyttä, niin katsotaan, miten voisimme auttaa!