Tekijät

Palvelua mukavien ja
rehtien
heppujen toimittamana

Mieluummin nöyrästi parasta kuin törkeän huonoa

Kukaan ei jaksa tehdä hommia surkeasti. Metsäkuutiolla tehdään mieluummin erinomaista työtä, mistä voi olla ylpeä. Metsäkuutio sai alkunsa siitä, että metsäalan palveluja haluttiin tehdä mainiosti. Homma houkutteli ympärilleen joukon osaavia tekijöitä, jotka ovat sen päälle hyviä tyyppejäkin.

Antti Toljander - mies, josta homma lähti

Vapaa-ajallaan Antti harrastaa pyöräilyä, veneilyä, matkailua ja kuntosalia. Työntekijöissä hän arvostaa rehellisyyttä, oma-aloitteisuutta, hyvää tekemisen meininkiä ja vuorovaikutustaitoja.

Metsäkuutio Oy tarjoaa liki kaikki metsäalan palvelut saman katoksen alta. Yritys personoituu sen perustajaan, toimitusjohtaja Antti Toljanderiin, joka tappuraisella asenteellaan on tehnyt Metsäkuutiosta sen, mikä se nyt on. Puberteetti. Sen kynnyksellä aletaan miettimään, mitä tehdä isona. Metsäkuution perustaja Antti Toljander ei tuolloin oikeastaan miettinyt, mutta teki. Toljander hyppäsi metsäalan hommiin 15-vuotiaana. Isoveljensä opissa tuli ajettua metsäkonetta, opeteltua alaa ja sivussa käytiin koulua. Yöt ajettiin konetta ja aamulla käväistiin koulussa huilaamassa ennen kuin töitä jatkettiin. Sinnikkyys ja töiden paiskiminen laulaa lurautellen on miehelle niin ikään sisäänrakennettu asia.

Täysillä eteenpäin ja turpaan

Elämä vei Anttia eteenpäin ja muille töihin. Äänenmurroksesta rikkoutuva kiekuminen vaihtui matalampaan soundiin. Alassa alkoi kyrsimään se, kuinka asioita tehtiin surkeasti ihan vain sen takia, että niin on viimeiset puoli vuosisataa tehty. Antille kirkastui, että jos haluaa tehdä asiat oikeasti hyvin, täytyy perustaa oma yritys. Ja sehän sopi, mies oli tottunut heräämään aikaisin.

Aikaisia aamuja tulikin yrittäjyyden mukana enemmän kuin sopivaa olisi ollut ja yöt pitenivät. Antti pyöritti firmaa ja suoritti ammattikorkeaa samaan aikaan. Yrittäjyys ei kuljettanut millään silkkipolulla, vaan antoi turpaan ja melko aikaisin. Ensimmäisistä vaikeuksista kun selvisi, tiesi että tästä pisteestä alkaen selvitään mistä vain. Lajissa kuin lajissa karaistuminen on tarpeen, kun haluaa pärjätä hyvin.

Raspeja ukkoja ja asiallista asennetta

Niin on pärjätty ja pistetty vuosien mittaan parasta höysteeksi. Tahtoa ja asennetta se on vaatinut. Nyt oman elämänsä kunniataistelija uskoo vilpittömästi, että Metsäkuutio on alansa paras vaihtoehto. Työporukka on ammattitaitoinen ja äärimmäisen osaava. Heidän työhönsä voivat luottaa Antin lisäksi myös Metsäkuution asiakkaat.

Metsäkuution porukka tekee töitä positiivisella asenteella ja kovalla tekemisen meiningillä. Mukavat ja raspit ammattilaiset ovat tottuneet suorittamaan tehtäviä niin varjoissa kuin päivänpaisteessakin. Metsäkuutio toteuttaa kekseliäästi asiakkaidensa toiveet: Halutessaan asiakas voi saapua mökilleen, josta ongelmapuut ovat kadonneet, polttopuut pilkottu ja sauna lämmitetty valmiiksi. Ihan vain sen takia, että tyytyväinen asiakas ilahduttaa kovasti ja on mukavampaa, kun työstään voi olla ylpeä.

Metsäkuution tekijät

Ne, jotka valitsevat Metsäkuution koulutetut ja osaavat heput töihin, saavat itselleen erinomaiset tekijät ja työnjäljen. Kun Metsäkuution tiimiltä kysyttiin tärkeitä ja hölynpöly-kysymyksiä, he vastasivat. Lue mitä.

Tämmöstä kysyttiin:

 1. Miten päädyit metsäalalle?
 2. Mikä tekee Metsäkuutiosta erityisen priiman?
 3. Mitkä asiat on sulle tärkeitä työnteossa?
 4. Mitä et haluaisi pomosi tietävän sinusta?
 5. Mitä teet vapaa-ajallasi mieluiten?
 6. Kenet teidän työporukasta lähettäisit Selviytyjät Suomi -kilpailuun ja miksi?

Markku Halttunen

Ajokoneenkuljettaja
 1. Metsätyöt ja isot koneet on kiinnostaneet aina. Allergian takia eläinten hoito ei onnistunut, niin puun kuljetus sopi paremmin.
 2. Metsäkuutiosta priiman tekee nuorekas pomo, joka pyrkii eteenpäin ja kehittämään firmaa.
 3. Tärkeää työssä on saada aikaan kohtuullinen määrä puuta tienvarteen siististi. Silloin ei tule stressiä.
 4. Pomon kanssa voi keskustella joka asiasta, ei mulla ole salaisuuksia.
 5. Vapaa-aikana harrastan metsätilan hoitoa, metallitöitä ja traktorien laittoa eli varustelua.
 6. Pomo on paras selviytyjiin.

Pekka Aarnio

Metsuri
 1. Sattumalta metsuriksi 1981. Ei löytynyt muita töitä.
 2. Priimaa on nuoret rohkeat yrittäjät.
 3. Tärkeää säännöllisyys, työkaverit ja vaihteleva työ.
 4. Ei mitään salassa pidettävää pomolta
 5. Vapaa-ajalla rentoudun soittelemalla hanuria ja tekemällä arkisia askareita kotona, kuten puulämmitystä.
 6. Martti selviytyjiin.

Ain Lumi

Metsuri
 1. Tykkään ja viihdyn metsässä.
 2. Firman hyvä puoli on nuori ja innokas pomo. Toinen hyvä asia on selkeät ja suorat ohjeet.
 3. Tärkeää työssä on, että voi hyvin ja terveys on kunnossa.
 4. Ei ole salattavaa.
 5. Vapaa-ajalla seuraan urheilua, nautin luonnosta ja olen lemmikkien ja lastenlasten kanssa.
 6. Selviytyjiin lähettäisin Pekan, osaa monenlaista.

Juuso Valta

Hakkuukoneenkuljettaja
 1. Päädyin metsäalalle, sillä nuorempana on tullut metsätöitä tehtyä isovanhempien kanssa ja koneet on aina kiinnostanut.
 2. Hyvä työporukka ja yhteishenki.
 3. Minulle tärkeetä työssäni on työnlaatu ja -sujuvuus.
 4. Ei varmaan ole asiaa, mitä ei tulisi kerrottua, sillä olen aika avoin asioistani.
 5. Vapaa-ajalla mieluiten harrastelen ja rankentelen kaikenlaisia projekteja kavereitten kanssa.
 6. Selviytyjiin lähettäisin Pekan, sillä häneltä löytyy ainakin selviytymistaitoja ja huumoria.

Ilari Ahonen

Hakkuukoneenkuljettaja
 1. Kiinnostus alaa kohtaan oli suuri jo pikkupojasta lähtien ja sukulaiset houkuttelivat myös ahkerasti metsäalalle. Suurimpana houkuttelijana toimi vaari!
 2. Metsäkuutiosta tekee priiman sen hyvä työyhteisö ja työntekijät. Työntekijöiden keskuudessa juttu lentää hyvin, työvälineet ovat hyvät ja kommunikaatio firman johtoon toimii hyvin.
 3. Työnteossa minulle tärkeää on selkeät tavoitteet ja ohjeet sekä se, että töissä saadaan aikaan myös näkyvää tulosta. Pidän myös siitä, että työ on vaihtelevaa ja monipuolista.
 4. Eipähän sellaisia asioita ole.
 5. Vapaa-ajalla tykkään metsästää ja puuhailla kaikenlaisten moottorikäyttöisten vempaimien kanssa. Niin korjaus/kunnostus kuin ajaminen kiehtoo minua.
 6. Martti Pitkänen. Ei ainakaan mieheltä kunto ja jutut loppuisi kesken kilpailun 😉 !
Roni Sutinen, Metsäkuutio

Konepuolen työstä vastaa Sutinen

Metsäkuution hakkuukoneenkuljettaja Roni toimii myös konepuolen työnjohtajana. Luonnollisesti hän vastaa siis puunkorjuusta ja sen ohjauksesta. Saammeko esitellä hänetkin asiallisten ja hölynpöly-kysymysten kautta:

Roni Sutinen

Työnjohtaja, hakkuukoneenkuljettaja
 1. Ensimmäinen kesätyö oli kannonnostoa kaivinkoneella. Sen kautta taisi olla metsäkone yksi niistä harvoista koneista, joista ei tiennyt mitään, niin mielenkiinnosta metsäkoneisiin tuli lähdettyä metsäkouluun.
 2. Työt halutaan aina tehdä hyvin. Kalustosta ja työntekijöistä pidetään huolta.
 3. Työvälineet ovat hyvässä kunnossa sekä hyvät työkaverit.
 4. Eiköhän tuo tiedä jo melkein kaiken. 😂
 5. Vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa enduron merkeissä.
 6. Kyllä se johtaja joutaa sinne kekkaloimaan. Voitaisiin sitten työporukassa naureskella. 😂

Kaiken takana on tietenkin nainen

Metsäkuutio olisi kovin erilainen tai olematon ilman taloushallinnon ammattilaista, joka pyörittää Metsäkuutiota yhdessä puolisonsa kanssa. Haluamme esitellä myös firman pilarin ja Toljanderin henkilökohtaisen pelastajan, Henriikan. Muiden lailla hän vastasi tärkeisiin ja hölynpöly-kysymyksiin.

Henriikka Jalo

Kirjanpitäjä
 1. Jo ensitapaamisesta on tehty hyvinkin selväksi, millaiseen kelkkaan olen nousemassa. Siitä pikkuhiljaa alkoi muodostumaan ajatus, että yhdessä lähdetään rakentamaan mahdollista perheyritystä.
 2. Monipuolinen, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö. Heidän kanssa on helppo tulla toimeen ja hoitaa asioita. He osaavat hommansa.
 3. Itsensä kehittäminen ja edistyminen uralla. Se, että saa tehdä just sitä työtä, mitä haluaa ja olla hyvä siinä.
 4. Kylläpä hän varmasti on kaikki risut ja ruusut, peikot ja menninkäiset saanut matkan varrella tietoonsa.
 5. Liikunta on aina ollut tärkeää. Lisäksi läheisten kanssa ajanvietto.
 6. Jarno ”Hiekkis” Hiekkataipale. Ois siinäkin ohjelmassa jotain katottavaa.

Ota yhteyttä

Niin Metsäkuutio vastaa, kuin sinne huutaa. Eli mitä kattavammin annat työstä tietoa, sitä paremmin pystymme palvelemaan.

Ota yhteyttä ja kerro puista tai metsästä, mitkä tarvitsee työtä. Kysymysten perusteella pystymme tekemään ensimmäisen hinta-arvion. Valitse ensin, minkä palvelun töitä tarvitset ja vastaa sen mukaan lomakkeen kysymyksiin. Löydät palveluiden kuvaukset Puunkorjuu-, Pihapuunkaato– ja Metsänhoito-sivuilta.

Antti Toljander • Puh. 045 116 4692
antti.toljander@metsakuutio.fi