Metsänhoito

Sinä päätät,
miten metsäsi voi
ja tuottaa

Metsänhoito palkitsee omistajan, kun se tehdään oikeaan aikaan

Metsänhoito on suora investointi metsänomistajan tulevaisuuden tilille. Kun metsänhoitotyöt ajoitetaan oikein, metsä pysyy terveenä ja taloudellisesti tuottavana. Metsäkuution ammattimetsureilta hoituvat työt, joilla parannetaan metsän kasvuolosuhteita ja puuston laatua. Kaikki työmme on tapaturma- ja vastuuvakuutettua.

Taimikon hoito

Heinät ja nopeasti kasvava vesakko voivat tukahduttaa taimikot. Ammattitaitoiset metsurimme raivaavat ja harventavat taimikot kasvukuntoon metsurityönä. Raivaamalla huonokuntoiset ja vaurioituneet rungot pois saadaan metsään kasvutilaa parhaimmille puille - ja siitä ei ole muuta kuin hyötyä.

Nuoren metsän kunnostus

Nuorta metsää pitää hoitaa varsinkin, jos metsä on päässyt kasvamaan pitkään liian tiheänä. Hyvin hoidettu metsä pysyy terveenä ja tuottaa enemmän arvokasta puuta. Nuoren metsän kunnostustyöt tehdään koneellisesti tai metsurityönä tilanteesta riippuen. Koneellisesti poistetut rungot voidaan myydä energiapuuksi. Kun kunnostus tehdään koneellisesti, myös kustannukset pienentyvät, sillä energiapuu voidaan myydä lämpöenergiaksi.

Metsänistutus

Kun uutta metsää perustetaan, menetelmä valitaan puulajin mukaan. Istutus on yksi varmimmista uudistusmenetelmistä, kun se tehdään taidokkaasti. Onnistumisen varmistamiseksi istutus tulee tehdä oikeaan aikaan ja sopivalle kasvualustalle. Istutus sopii hyvin kuuselle, männylle ja rauduskoivulle. Suositellut taimimäärät ovat myös puulajikohtaisia, vaihdellen 1600-2500 taimeen hehtaaria kohden.

Näin työ etenee

1. Yhteydenotto

Prosessi alkaa, kun otat meihin yhteyttä. Kartoitamme hieman tarvetta. Siitä pääsemme hyvään alkuun.

2. Arvioidaan hinta

Tietojen pohjalta voimme tehdä ensimmäisen arvion työn hinnasta. Yleensä tulemme käymään vielä paikan päällä ja teemme ilmaisen kartoituksen. Kartoituksen perusteella annamme hinta-arvion.

3. Tehdään kirjallinen sopimus

Sovitaan palveluun liittyvistä yksityiskohdista ja aikataulusta. Siitä tehdään kirjallinen sopimus, mihin lyödään puumerkit.

4. Hoidetaan homma

Tässä kohtaa hoidamme työn turvallisesti, ammattitaitoisesti ja tehokkaasti. Takataskusta löytyy tietenkin voimassaolevat tapaturma- ja vastuuvakuutukset.

5. Lähetämme laskun

Kun homma on hoidettu mallikkaasti, lähetämme laskun.

Muista tuet!

Taimikonhoidon kustannukset ovat verovähennettävää metsätalouden menoa. Yksityisenä metsänomistajana voit saada tukea metsänhoito- ja kunnostustöihin silloin, kun ne ovat taloudellisesti heikosti kannattavia. Mekin voimme hakea tuet puolestasi, jos annat meille vain selausluvat metsaan.fi -palvelussa tällä pääsemme hyvään alkuun hoitotöissä!

Tarkista taimikot!

Pitämällä huolta taimikoista ne kasvavat nopeammin ja laadukkaammaksi metsän aluksi. Tämä siksi, että parhaimmille taimille annetaan parhaimmat kasvuedellytykset. Huonot taimikot eivät pääse pihistämään kasvutilaa tai ravinteita. Jos taimikko jätetään oman onnensa nojaan, kasvavasta metsästä ei saada ideaalista tuottoa. Hoida siis taimikkoja, niin saat tuottoa.

Voinko tehdä itte?

Kaikkia metsänhoitotöitä ei kannata tehdä itse. Jotain kuitenkin voi tehdä oman metsänsä eteen. Metsästä riippuen vaikka taimikon heinäys, istuttamisessa auttaminen ja ennakkoraivausten tekeminen ovat hyviä töitä, mitä metsänomistaja voi tehdä itsekin. Kysy kuitenkin ammattilaiselta, jos askarruttaa.

Ota yhteyttä

Niin Metsäkuutio vastaa, kuin sinne huutaa. Eli mitä kattavammin annat työstä tietoa, sitä paremmin pystymme palvelemaan.

Ota yhteyttä ja kerro puista tai metsästä, mitkä tarvitsee työtä. Kysymysten perusteella pystymme tekemään ensimmäisen hinta-arvion. Valitse ensin, minkä palvelun töitä tarvitset ja vastaa sen mukaan lomakkeen kysymyksiin. Löydät palveluiden kuvaukset Puunkorjuu-, Pihapuunkaato– ja Metsänhoito-sivuilta.

Antti Toljander • Puh. 045 116 4692
antti.toljander@metsakuutio.fi

Tiesitkö, että Metsäkuution tekemiin töihin on mahdollista hakea myös rahoitusapua?

Santander Consumer Financen kautta voit hakea lainaa arkea helpottaviin hommiin, jotka tulevat nopeammin kuin seuraava palkkapäivä.