Vuoden 2023 kohokohdat

Vuonna 2013 tämä koko homma lähti. Jälleen on yksi kokonainen vuosi taputeltu ja uutta vuotta eletty jo jokunen kuukausi. Mutta vilaistaan vähän vielä menneeseen ja kerrataan mitä kaikkea vuonna 2023 suoritettiin. Se sanottakoon jo tässä vaiheessa, että viimeisin oli firman historian kovin vuosi. Se oli kiva juttu se.

Metsäkuutio täytti 10 vuotta

Kesällä 2023 Metsäkuution perustamisesta tuli kuluneeksi jo 10 vuotta. Aikoinaan toimitusjohtaja Antti Toljander lähti yrittäjäksi puhtaasta kyrsiintymisestä. Metsäala oli täynnä jääräpäistä asennetta, jossa asioita ei hoidettu hyvin, vaan just niin kuin oli isoisäkin tehnyt aikoinaan. Paskamainen tapa puhua lajitovereille ja tulevaisuuden miettiminen vain seuraavaan palkkaan nostivat v-käyrää entisestään.

Tuskan syövereistä nousi Metsäkuutio. Nyt 10 vuoden merkkipaalulla komeasti seisten voi todeta, että Metsäkuutio tekee jotain okein. On erinomaisia sissejä suorittamassa tehtäviä metsissä ja pihamailla. Hommat hoidetaan laadukkaasti ja niin kuin on sovittu. Kuskit ja metsurit palvelevat asiallisesti ja mukavasti. Töitä riittää, lisää tekijöitä rekrytään ja homma pelaa, kun lukuja katsotaan.

Nyt niitä lukuja! Tässä vuoden 2023 kohokohdat ilman turhia löpinöitä

  • Liikevaihto 2 milj. €
  • Liikevoitto 100 000 €
  • Investoinnit 850 000 €
  • Uudet kaivinkone, ajokone ja moto
  • Neljä uutta metsäkuutiolaista

Uutta palvelurintamalla

Alettiin palvelemaan vielä isommalla volyymilla yritysasiakkaita, kaupunkia ja kuntia kuluttaja-asiakkaiden lisäksi. Yrityksille suunnattuja palveluja tarjottiin vaikka hur mycket:

INFRA
Puunpoistot rakentamisen tieltä, näkyvyydet ja maisemahakkuu.

KAUPUNKIMETSÄT
Puistometsien ja virkistysalueiden hoito ja puunkorjuu.

TONTIT
Puunpoisto rakentamisen tieltä, maisemahakkuu ja ongelmapuiden poisto.

LUONNONHOITO
Lehtometsien, vesisuojarakenteiden sekä maisema- ja virskitysalueiden hoito ja ennallistaminen. Perinnebiotooppien kunnostus ja hoito.

HUOLTOTYÖT
Pihapuiden poisto, kannonjyrsintä, kiipeilykaadot, puiden ja oksien siivoaminen.

Tiiviimpää yhteistyötä

Sitä ei liikaa tällä alalla näy. Mutta me tiivistettiin yhteistyötä kahden kokeneen ammattilaisen kanssa: Laania Oy:n ja TeMePa Oy:n kanssa.

“Metsäkuutio on kumppanimme yhteiskunnallisesti tärkeässä roolissa, energiapuun korjuussa. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti, ja Metsäkuutio on pystynyt vastaamaan nopeasti tarpeisiimme. Metsäkuutio on erittäin hyvä, nopeasti reagoiva ja ammattimainen kumppani. Olemme todella tyytyväisiä.”

Thomas Johansson, resurssipäällikkö Laania Oy

“Metsäkuutio on kumppanimme puustonkäsittelyhankkeissa tiealueilla ja sähkölinjoilla. Yhteistyö on onnistunut hyvin. Metsäkuution vahvuutena on laaja ja monipuolinen palvelutarjonta, joka vastaa tarpeitamme. Heiltä hoituvat sekä metsurityöt että koneelliset työt. Arvostan Metsäkuutiossa erityisesti sitä, kuinka yhteistyökykyinen, kehityshaluinen ja luotettava yhteistyökumppani Metsäkuutio on. Suosittelen heitä ilman muuta muillekin.”

Jukka Koivumäki, toimitusjohtaja TeMePa Infra Oy

Häppeninkiä ja huvijuttuja

Vuonna 2023 keväällä käytiin firman porukalla Latviassa virkistymässä. Loppukesällä oli ralli VIP-tapahtuma Jämsässä. Syksyllä oltiin esillä Rutalahden markkinoilla. Pikkujoulut järjestettiin yhteistyössä Haljalan Hermannin kanssa. Ollaan oltu tukemassa Hermannin matkaa maailman huipulle. Pikkujouluista tuli mahtavat pirskeet. Ne järjestettiin hyvissä puitteissa Himoksella.

Kaiken kaikkiaan tuo 2023 vuosi oli oikein hyvä. Kiitos siitä kaikille.

Taistelu jatkuu.