Uusi jatkuvatoiminen laikkumätästin saapui Metsäkuutioon

Metsäkuutiolle uusi jatkuvatoiminen laikkumätästin eli bräcke

Meille tuli uusi jatkuvatoiminen laikkumätästin, bräcke. Ja sekös riemullista onkin. Kone on Ponssen tuottama ja siihen tulee osia länsinaapurista asti. Näin kansainvälistä tämä touhu jo on. Jos et ole vaikuttunut vielä, jatka lukemista. Kerromme miksi siihen on syytä.

Ne jotka haluavat oikaista ja ohittaa lukemisen, olkaa hyvät. Tässä uuden koneen vaikuttavuudet listana:

  • maanmuokkaus ja kylvö yhdistettynä
  • kustannustehokas
  • suorittaa työt 5 kertaa nopeammin kuin peruskone
  • vähemmän polttoainekulutusta
  • vähemmän päästöjä
  • ympäristölle ystävällisempi

Jatkuvatoiminen laikkumätästin yhdistää maanmuokkauksen ja kylvön kustannustehokkaasti

Bräckessä maanmuokkaus ja kylvö yhdistyvät kustannustehokkaasti. Sekä viljelymättäät että kylvölaikut hoituvat sillä. Bräckessä metsäkone vetää mätästintä niin, että istutuspaikkoja syntyy kahdessa rivissä pysähtymättä. Meidän uusi bräcke pystyy suorittamaan työt viisi kertaa nopeammin kuin peruskone.

Bräcke tekee maanmuokkauksesta ympäristöystävällisempää

Uuden koneen tehokkuus meinaa pienenpää polttoainekulutusta ja vähemmän päästöjä. Kone pystyy kiertämään esteitä niin pituus- kuin sivusuunnassa, joten kuljettaja voi tehdä riittävästi mättäitä ilman maan ylimuokkaamista. Kuljettaja saa säädettyä myös kivennäismaan kääntämistä niin, ettei sitä laiteta humuksen päälle yli tarpeen.

Lisäksi laikkumätästyksessä ei aiheuteta pintavesien valumia ja kiintoainesten pääsyä vesistöihin, koska siinä ei tehdä yhtenäistä ojamaista railoa. Maanmuokkauksen jäljet peittyvät luonnosta muutamassa vuodessa.